30
Sep-2013

Bruisende kabouters

blog   /  

Christien GrotetraastEen massagetafel met drie gaten. Ik wist van het bestaan van zo’n ding niet af maar ik moet toegeven dat zo’n damestafel (ja ja) een prima uitvinding is. Als ik na een uur genieten van honderd procent liefdevolle aandacht van Christien weer overeind kom voel ik me heerlijk in m’n vel zitten. Gouwenaren mogen zich gelukkig prijzen dat ze zich hier met haar massagepraktijk gevestigd heeft.

De lekkere loomheid wordt ‘s middags verdreven door bruisende actie: Gouda moet schoon! Aan de slag met de Goudse kabouters die maandelijks op zondag telkens een ander gedeelte van Gouda van zwerfafval ontdoen. Esther Klijn (op wiens uitnodiging ik in Gouda ben) is de trekker van dit initiatief en zij is ook degene die elke dag een klein afvalverhaal blogt en zo de aandacht vestigt op wat er zoal over straat zwerft en hoe eenvoudig het is om even te bukken en het op te rapen.

foto (13) foto (14)

foto (8)

Met z’n allen struinen we door de Goudse straatjes die op het oog heel schoon lijken maar waaruit wonderbaarlijk veel troep tevoorschijn komt. Dat de Kermis nog maar net een dag vertrokken is zal er wel wat mee te maken hebben, tussen de kinderkopjes van de Markt stikt het van de gekleurde plasticjes en ballonsliertjes en hoewel de meeste mensen blikjes, flesjes en verpakkingen als herkenbaar zwerfafval zien, zijn ook deze kleine plastic deeltjes de moeite waard om op te ruimen omdat ze vooral door vogels en kleine dieren aangezien worden als voedsel.

 

2

 likes / 3 Comments
Deel dit bericht:
  1. jan /

    Het leest een beetje zoals het verhaal van Jolanda linschooten, elke dag weer wat spannends en een bewonderingswaardige belevenis!

  2. Annette Rokebrand /

    De eerste keer dat ik van jouw Annelooptlangzaamhard plan hoorde, had ik gelijk al een waanzinnige bewondering voor je. Nu de dagen verstrijken dat je dit geweldige plan ten uitvoering brengt, groeit deze bewondering steeds meer en meer en kijk ik reikhalzend uit naar jouw volgend schrijven. (Het is echt het eerste waar ik naar kijk als ik mijn pc aan zet. Je bent echt geweldig Anne!:-) liefs, annette.

  3. sanne /

    afvalkabouters..geweldig! zelf droom ik nog steeds van afwaskabouters ;-) maar misschien moet ik die eerst verdienen door zelf wat kleine rommel van de straat op te ruimen.

reageer op dit bericht


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec