19
Nov-2013

Dagopbrengst Eindhoven, Strijp-S en knutselen met St.Trudo

foto (1)Strijp-S is de naam. Voormalig Philipsterrein omgebouwd tot crea-bea-buurt en voor 1 nachtje mag ik hier logeren in een heuse loft in de G van Gerard. Het uitzicht is grandioos: veel lucht, het Evoluon als gestrand ruimteschip en een penthouse aan de verre overkant waarin de bewoners als silhouetten in een Franse film noir door het beeld bewegen. Als ik hier woonde zou ik niets anders doen dan uit het raam kijken. Dat, en spelen met de afvalbak die onverdroten naar me knipoogt telkens als ik het pedaal intrap.

foto (1) foto (2)

Mijn leven is een feest: na een nacht die ik telkens onderbrak om vanuit m’n hoogslaper uit het raam te kijken naar de mooie lichtjes buiten (Glow is er niks bij), is de wereld gehuld in mist. Het Evoluon is nu nóg meer ruimteschip en de koplampen van de auto’s in de ochtendspits vormen een bewegende lichtsliert, op de Trudoschool mag ik met kinderen knutselen met afval. Niet van de straat, maar keurig schone prulletjes die iedereen in z’n huis heeft rondslingeren: kapotte speeltjes, eierdozen, wasmiddelflesdoppen, lintjes en strikjes en deksels van potjes. Daar hebben de meiden van Kiem Kinderatelier voor gezorgd. Ik vertel over m’n reis, ik stel vragen en de kinderen verzinnen daarop zelf de leukste antwoorden: wat gebeurt er met een plastic flesje als het lang in het bos ligt? Antwoord: de handen van de aarde trekken het onder de grond.

We maken de prachtigste rijgsels en het is beregezellig in de klas. Kijk maar:

foto (9) foto (8) foto (12) foto (10)

Een mens zou bijna vergeten om te bukken. De opbrengst van alle Eindhovense dagen bijelkaar opgeteld bedraagt 7 kilo. Die draag ik op aan de fabuleuze Anna Geertje van Eert uit dank voor het organiseren van deze gezellige creatieve middag en al het andere goede werk dat zij doet met en voor Eindhovenaren.

Een ‘special mention’ nog even voor Dirk-Willem die in de wijk Eckart het nodige opruimwerk voor zijn rekening neemt. Een menneke om trots op te zijn.

foto (20) foto (21)

 

2

 likes / 5 Comments
Deel dit bericht:
 1. Ellen /

  Onze jongens gaan altijd bij het skatecentre Area51 skateboarden!
  Je bent weer HEERLIJK Bezig Anne!
  Knutselen met gevonden materIaal is ook zo gaaf! Re-art Van Alex van der Heijden doet dat ook in Oss en omgeving. Veel plezier verder!
  Oja 13 december krijg ik in OSs een zwerfafvalLintje!!

 2. Karien /

  Ik vind het door jou bedachte concept steeds leuker!
  Als oud-kleuterleidster spreekt het knutselen met zoals wij dat noemden ‘kostenloos materiaal’ me aan. WIj waren altijd in de weer met oude LIGA dozen, wc rolletjes, boterkuipjes, restjes wol enz. Prachtige dingen kun je daar mee doen!
  Veel plezier in d’n Bels, doe ze daar de groeten van me! XXX
  Goede reis!
  Karien

  • Anne van Dalen /

   Inderdaad Karien, met een eierdoos en een wasmiddelfles kun je reuze leuk knutselen. Maar het concept is niet door mij bedacht, het waren de dames van kiem kinderatelier die deze rijgsels verzonnen.

 3. dorothé /

  Je hebt nu een hele klas weer geïnspireerd… dat is de toekomst enne … morgen oogjes dicht en slapen want je moet ook uitrusten.

  groetjes,

  Dorothé

 4. Marina /

  Jaaaaa, ik zou ook wel op stRijp-s willen wonen, mooi daar he?
  Veel succes in den bels! Kijken of ze daar ook zo creatief zijn…

reageer op dit bericht


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec