05
Sep-2014

De toestand van de wereld

blog   /  

Ik lig in bed. Hele dagen al depressief te wezen. Op het tafeltje naast mijn hoofdkussen staat een pot met dropjes, een waterglas en een ontbijtbord. Mijn bewegingen beperken zich tot de paar stappen van en naar het toilet met dan de extra meter naar de keuken. Eten doe ik op tijden die niets te maken hebben met ochtend-middag-avond. Online actief wek ik voor de buitenwereld de indruk normaal te functioneren. Flessentrekkerij is het, ik lig de boel te belazeren. Nou ja, mezelf in de eerste plaats en jullie daarna.

IMG_7815

Om niet te hoeven besluiten laat ik me afleiden door KRO’s online detectives, door wordfeud, twitter, facebook zolang het niet meer dan twee actieve hersencellen vergt. Verstand op nul en blijven liggen.

Van nul naar minus drie, vier, vijf gaat rap hoor! Ja ik weet het, deze staat van zijn duurt al te lang. Ik moet naar buiten, goed eten en op tijd naar bed. Vandaag heeft al geen zin meer. Morgen dan. Ja morgen.

In afwachting van mijn wederopstanding mogen jullie luisteren naar G.B.J. Hiltermann. Mééster G.B.J. Hiltermann welteverstaan. Alleen al voor het kweken van historisch besef is dit marathoninterview van begin tot eind de moeite waard, maar voor ultrahaastige tiepjes wil ik twee fragmenten aanraden: vanaf minuut 20:35 een opmerkelijk seksueel intermezzo; en vanaf minuut 39:41 tot aan het slot G.B.J.’s kijk op de doorgeschoten vermaterialisering van de maatschappij.

0

 likes / 7 Comments
Deel dit bericht:
 1. Hans Verbeek /

  Ik ben een fan van GBJ. Was er tegenwoordig ook maar iemand, die de zaken in een breder perspectief plaatst en gewoon zijn eigen mening geeft zonder zich in te houden.
  Leuk dat je gister ons allemaal kwam aanmoedigen

 2. Yvonne /

  Het komt goed lieverd, is het vandaag niet, dan morgen, ooit wordt het beter…:-)

 3. JOse /

  Hoi Anne, even een berichtje om je sterkte te wensen. Ik wil je vanalles nog meer wensen en tips geven, maar je weet het vast al allemaal… HEB IK NOU MIJN CAPSLOCK AAN LATEN STAAN??? hMMM, NEE, BLIJKBAAR NIET… DUS JA, BLIJF LEKKER IN BED, LAAT DE BOEL DE BOEL EN ZE HET ALLEMAAL EVEN ZELF BEKIJKEN. dAN BEKIJK EN BELUISTER JE HET VANUIT JE BED TOT HET JE WEER LUKT! GROETJES UIT SEVENUM

 4. b.Lochtenbergh /

  Tijd voor een haagse healing lijkt me
  :-)

 5. Elma /

  BoekenTip: “De herontdekking van het ware zelf”, door Ingeborg Bosch. http://www.pastrealityintegration.com/nl/component/content/article/8-interviews/27-interview-in-happinez
  Sterkte, anne!

 6. Ellen /

  Nature heals! naar buiten, het is zulk mooi weer, Maar GBJ, nee dat fleurt je toch echt niet op. Ik weet, ik weet, ik weet … je hebt ooit van dit soort k..dagen, maar ja ik moet je toch op een of andere manier iets laten weten. xxxx

 7. Dorothé /

  Hi Anne, Wat ‘k’ van die depressie. Vroeger moest ik altijd stil zijn als mijn vader naar Mr. GBJ luisterde dus ik wil niets meer van die man horen zoals je wellicht begrijpt. Ik kom binnenkort om je ‘black dog’ uit te laten. Groetjes, Dorothé

reageer op dit bericht


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec