13
Mar-2013

Den Haag vergriept

Hoe lang het al gaande is kan ik niet met zekerheid zeggen, maar zeker al een jaar.Vanaf de eerste keer dat ik bukte om plastic zwerfafval op te ruimen kom ik ze tegen: antaflu-wikkels. Vroeger heetten het snoeppapiertjes omdat ze om een snoepje gewikkeld zaten en gemaakt waren van papier. Nu zou ik het snoepplastic kunnen noemen, maar op een of andere manier geeft dat een andere associatie. Wikkels dus. Van plastic.

Haagse griepgolf

Heel DenHaag lijdt hardnekkig aan griep. Een onophoudelijke epidemie van verstopte neuzen en schrale kelen waartegen de slachtoffers zich staande proberen te houden door het slikken van overdoses ‘tegengriep’ zuigpastilles. Hoogzomer of diepherfst het maakt geen verschil: de felgekleurde wikkels zie ik altijd en overal minstens zo vaak als het welbekende AA-flesje. Bestaat er een verband tussen de twee?

Als het ‘s mensens wraak is voor de vogelgriep kan ik bij deze melden dat die missie geslaagd is: er zijn in Den Haag en wijde omgeving geen hoestende règâhs te bekennen. Wel dooie, met magen vol groen-oranje-blauwe plastic snoepwikkels.

Antaflu vergriept Den Haag.

antaflu groen griepsnoepjes

0

 likes / One comment
Deel dit bericht:
  1. Kraamzorg de Toekomst /

    Thanks voor dit bericht anne. hoewel we het een aantal jaren na dato tegenkomen, klopt het jammer genoeg nog steeds.

reageer op dit bericht


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec