17
Oct-2014

Inleveren én erop vooruit gaan

blog   /  

We zijn mensen die zegeltjes sparen, we verzamelen pennen, kroonkurken, boerderijdieren (Aaf) en nog veel meer. Wij doen dat. Het zijn de ánderen daarentegen die dingen weggooien, op straat of in de bosjes. Dat doen wij niet maar zij wel. Als de ene helft van de Nederlanders de andere helft aanwijst als boosdoener… wie doet dan wat? Het is een discussie van niks. Dat is de reden dat ik me niet bezighoud met de vraag of jij het bent die dat lege flesje in de goot gooide of dat je buurvrouw het gedaan heeft. Als jij 10 cent krijgt voor elk flesje en blikje dat je van straat plukt en inlevert, kan het jou ook geen moer schelen wie het achterliet en als je geluk hebt om in Apeldoorn te wonen kun je (met dank aan Tomra) op 15 november je hart ophalen, je stad promoten én je portemonnee vullen.

Tomra actie 15 nov 2014O o o deze actie gaat opnieuw heeeeeeel veel schoons opleveren. Apeldoorn boft maar weer. Beetje jammer dat niet iederéén zo’n mooie kans krijgt om in te leveren.

tomra actie nov 2011 hoofdkantoor Coca Cola Rotterdam

Ik droom van de dag dat Coca-Cola het licht ziet…. Dat 17 miljoen Nederlanders naar Rotterdam trekken om daar hun lege flesjes en blikjes op de trappen voor het Coca-Cola hoofdkantoor te deponeren in ruil voor 10 cent per stuk. Wedden dat er van heel dat hoofdkantoor niets meer te zien zal zijn, acht verdiepingen verdwijnen onder een berg van miljoenen flesjes en blikjes. In één klap heel Nederland voorgoed vrij van zwerfafval.

Maar wacht… niet elke Nederlander zal die reis naar Rotterdam willen maken, vanaf Terschelling is het geen doen. Dat inleveren van lege flesjes en blikjes moet eenvoudiger kunnen, voor elke Nederlander dicht bij huis. Eens even denken… ja! ik heb het! Stel dat er op alle treinstations, bij elke bus-, metro- of tramhalte een automaat staat waar je je lege flesjes en blikjes in kunt stoppen. En dat je dan met een chipkaart tegoed opspaart waarmee je een reiskaartje kunt kopen, of iets anders zoals een kop koffie of een stuk vlaai, of waarmee je – als je in een gulle bui bent – een goed doel kunt steunen.

O kijk! In Rotterdam kan dat al. Daar staat op metrostation Schiedam en op Alexander zo’n handige legeflesseninleverenikkrijgerwatvoorterug-automaat. Noem het inleveren én erop vooruit gaan. Dat vind ík nou het Beste Idee van Nederland.

Rotterdam automaat

0

 likes / One comment
Deel dit bericht:
  1. Dorothé /

    Rotterdam steekt de armen uit de mouwen hè anne…. nu kan de rest toch niet achterblijven!

reageer op dit bericht


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec