Reis & Route

Op 20 september 2013 vertrekt Anne vanuit Den Haag. Met niet meer dan een rugzakje als bagage loopt ze naar Delft en verder, telkens overnachtend bij wie haar uitnodigt, onderweg raapt ze honderden kilo’s zwerfafval, maakt ze vanalles mee en deelt ze haar belevenissen via haar blog. Steeds verder loopt ze door Zuid-Holland, Noord-Brabant, midden en zuid Limburg tot helemaal aan Maastricht. Het is dan vlak voor Kerstmis.

Anne’s blote voeten voeren haar per 1 juni 2014 vanuit Noord-Limburg Gelderland in. Dat gaat niet zonder slag of stoot: in de voorafgaande maanden overwint Anne opnieuw een paar depressieve buien, komt ze in actie voor behoud en uitbreiding van statiegeld en – om haar manier van leven betaalbaar te houden – verkoopt ze haar huis. Bij de verhuizing naar een goedkope huurwoning slaat Murphy’s Law toe en gaat mis wat mis kan gaan. Al met al een moeilijke tijd want thuiszitten valt haar zwaar. Gelukkig is er de steun van de nog steeds groeiende groep supporters die maakt dat Anne niet opgeeft, de lente arriveert en daarmee een nieuw begin: zwerfafvalreis is en blijft in beweging!

In de zomer van 2014 zijn provincies Gelderland (oost) en Overijssel aan de beurt. Ook hier wordt Anne geweldig hartelijk ontvangen door telkens nieuwe, nog onbekende vrienden. De temperatuur loopt op en Anne krijgt het zwaar. De laatste weken van juli voelen niet goed, elke dag is een aanslag op haar energiereserves. De vermoeidheid lijkt enkel lichamelijk maar als slapen slapen en nog eens slapen geen verandering brengt zit er niets anders op dan eraan toegeven. Op 1 augustus 2014 bereikt Anne de hoofdstad van provincie Overijssel bereikt en daar, in Zwolle besluit ze dat het genoeg is. De zwerfafvalreis is ten einde.