02
Oct-2013

De ridder van Moordrecht

blog   /  

foto (2)Hoera! M’n voeten doen het weer en als een zonnetje loop ik langs de Goudse wateren de zogenaamde MacDonalds route met die verschrikkelijke ballonstokjes waarvan ik er zeker tien uit de berm naast het fietspad pluk. Eenmaal de sluis over heb ik al drie tassen geleegd en een plas gepleegd bij Magda die zo aardig is om ‘een mevrouw op blote voeten’ binnen te laten op haar toilet met vrolijke tegeltjeswijsheden waar ik hartelijk om kan lachen. Toch al in een opperbeste stemming vind ik een fietszadelhoedje en ja, dat moet even op. Aan deze kant van de sluis leidt een fietspad onder langs de dijk rechtstreeks fotonaar Moordrecht. Verdwalen is onmogelijk. Bukken is onontkoombaar: welkom op de snoeproute (voor wie het nog niet weet, dit is de route die kinderen afleggen van en naar huis en school). Elke stap die ik zet is het raak. Blikjes, flesjes, snoepwikkels, sigarettenpakjes en aanstekers maar ook verrassend veel bierflesjes. Er wordt druk gefietst en zowaar word ik twee keer aangesproken door dames die roepen “ik ken u uit de krant”. Dina (dame 1) zegt dat ze haar kinderen over mij gaat vertellen en als bewijs dat ik echt besta maakt ze snel een actiefoto; dame 2 vindt dat ik goed bezig ben en als ze ziet dat ik geen verse tasjes meer heb diept ze een fors uitgevallen exemplaar uit haar fietstas op: “zo, nu kun je weer even vooruit”. Tegen de tijd dat de laatste meters van de dijk in zicht zijn draag ik 4 overvolle tassen met me mee – hardlopen is er niet bij he, dat snapt u wel – en ineens is daar Thijs. “Hee u bent die mevrouw op blote voeten die door heel Nederland zwerfafval opruimt, ik zag u op tv, kan ik een handje helpen?”

foto (1)Twee tellen later ligt de achterbak vol zwerfafval en zit ik prinsheerlijk voorin naast ridder Thijs die APK’s doet en dingen met auto’s waar ik geen verstand van heb. Even langs de garage waar de losse zakken overgaan in grote grijze vuilniszakken en ik kennis maak met een hele stapel familie en aanhang die allemaal slimme dingen doen met auto’s. Toffe mensen die van Oosterwijk. Ridder Thijs zet me af voor de deur van het logeeradres van vandaag en met een grote knuffel en drie klapzoenen nemen we afscheid. Van die dingen dus, daar word ik nou blij van.

 

De dagopbrengst zal een nieuw record zijn maar ik verklap morgen pas het precieze gewicht, nadat ik op bezoek ben geweest bij groep 7 van basisschool De Achtbaan. Lekker spannend.

 

 

6

 likes / 11 Comments
Deel dit bericht:
 1. Fabiënne uit 7a /

  Hoi anne, is het adres leuk waar je nu logeert? Ik blijf je volgen en hoop dat Het je lukt om heel nederland door te kunnen. Ik zeg nu al vast gefeliciteerd!!!

 2. inge /

  hai anne
  Als je in staphorst komt dan kan je hier slapen he? lekker mee eten enz. ik hoor het wel
  respect!

 3. Neally /

  OCH, ALS ER IN DE WERELD TOCH GEEN RIDDERS WAREN. ;-)

 4. FAbiËnnE uit groep 7a Op de achtbaan in mooRdrecht /

  Hoi anne, ik vind het heel knap wat je doet en je had een leuke les over zwerfaFal! Ik en mijn zusje doen deze dingen soms ook, alleen dan met schoenen aan. Succes!

 5. Hans Verbeek /

  Dat zijn nog eens leuke ontmoetingen.
  Altijd leuk om je verslagen te lezen,Anne.

 6. Ellen /

  Wat ben je toch heErlijk bezig Anne. Ik raak weer helemaal GEÏNSPIREERD doOr je vrolijke verhalen. Ik ga iedereen moBiliseren in oss als je bij ons koMt.

 7. Sanne /

  hoera! sprookjes bestaan! ik wist het wel! Nu nog vijand Mac’dom’alds uitschakelen en je hebt je volgende ‘ridder in nood’ wel weer verdiend :-)

 8. Dorothé /

  Moet een goed gevoel geven dat je zoveel oogst verzameld hebt… niet alleen afval maar ook bijval/hulp van mensen

  tot binnenkort, groetjes,

  Dorothé

 9. Karel Slot /

  Zie je donderdag als logee in ons Centraal Wonen Zevenkamp Rotterdam, De druiven staan klaar om met blote voeten geperst te worden. En je mag bij Danielle een Do_in les volgen.

 10. Roeland Gerritsen /

  Goed bezig weer Anne! En lekker dat je het weer nu nog mee hebt.

 11. Annette Rokebrand /

  En naast die mooie blote voetjes ook nog steeds die blote benen!!! Brrrrrrr… :-) Girl, You are so darn amazing! xx

reageer op dit bericht


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec