13
Jan-2015

Zwerfafvalreis wordt zwerfafvalkunst

blog   /   Tags: ,

Een nieuw jaar, nieuwe plannen, nieuwe kunstjes. Ik blijf me bemoeien met zwerfafval, voornamelijk in en om Den Haag, ik blijf voorstander van statiegeld, van een verbod op plastic tasjes en liefst zie ik nog een verbod op de verkoop van plasticflessenwater.

Over de aanpak van plastic & zwerfafval hink ik op twee benen: het rechterbeen wil buigen (opruimen die rotzooi) en het linkerbeen wil schoppen (aan de schandpaal ermee!). Met zulke eigenwijze benen is het geen wonder dat ik ook dit jaar geen hardlooprecords zal breken. Gelukkig is er een creatieve tussenweg te bewandelen die beide benen in beweging houdt: kunst met zwerfafval.

Purple 'n pink makes you thinkDe aanklager in mij gebruikt de openbare ruimte als kortstondige galerie voor de impromptu straatkunst die spontaan ontstaan uit het zwerfafval dat ik opraap en tentoonstel, voor zolang het duurt, want niets ligt vastgespijkerd. Afhankelijk van de weersomstandigheden blijft dit werk liggen of waait het weg en dat vind ik prima: take it or leave it.

Mijn ordentelijke ik raapt allerlei interessante stukken plastic van straat en sleept ze mee naar huis om geschoond en gesorteerd te worden. De verzameling dient als basis voor het maken van objecten die tot mijn verbeelding spreken en (misschien ook) jou aanzetten om je te verdiepen in de overconsumptie van plastic en onze wegwerpwaanzin.

It's crystal clear, plastic soup was hereDit is wat mij momenteel aanspreekt, waar het me zal brengen? Ik weet het niet maar ik verheug me erop het te ontdekken. Je bent van harte uitgenodigd om hier, op facebook of op twitter of waar dan ook met me mee te reizen.

0

 likes / One comment
Deel dit bericht:
  1. Dorothé /

    De troep is onuitputtelijk, er wat van maken is inspirerend… leegte of kunst…. ik ben benieuwd

reageer op dit bericht


Click on form to scroll

Archief

> <
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec